Zeytinyağlı Fırında Patlıcan Dolması
Recipe Type: Dolma
Author: Esin Ocak
Prep time: 25 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 50 mins
Serves: 4
Türk mutfaklarının vazgeçilmez zeytinyağlı lezzetlerinden birisi olan dolmaya patlıcan tadının eşlik ettiği eşsiz bir tarif.
Ingredients
Yeteri kadar patlıcan
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Zeytinyağı
Üzerine:
Domates Dilimleri
Instructions
Soğanı küp küp doğrayıp az miktarda zeytinyağında kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleşince pirinci ekleyelim kavurmaya devam edelim. 3-4 dk kavrulunca salçayı ekleyip karıştıralım.
Sıcak suyu ekleyip baharatları ilave edip pişmeye bırakalım. suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Patlıcanları yıkayıp 2 ye ya da 3 e bölelim. Alt tarafından biraz mesafe kalacak şekilde içlerini kaşık ya da oyacak ile oyalım.
İçlerini hafif tuzlayıp hazırladığımız iç harç ile dolduralım. Domateslerin dış kısımlarını dilimleyip doldurduğumuz patlıcanların üzerini kapatalım. Dolmaları fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirelim. Patlıcanların yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada çevirerek patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet Olsun...
Calories: 200
3.2.1753
- Zeytinyağlı Fırında Patlıcan Dolması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder