17 Mayıs 2013 Cuma

Kremalı Pötifur Tarifi



Kremalı Pötifur

Recipe Type: Tatlı
Author: Arzu Yurt
Prep time: 20 dakika
Cook time: 20 dakika
Total time: 40 dakika
Serves: 4
Evdeki çileklerinizle bir tatlı yapmak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz.

Ingredients

1 su bardağı su
1 çay bardağı fındık
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
4 yumurta
1 tutam tuz
Kreması için
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Çilek



Instructions


Tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatalım.
Su kaynadığında margarini tencereye koyalım.
Margarin eridiğinde unu ve 1 tutam tuzu ilave ederek hızla karıştıralım.
Un koyulaşıp hamurlaşana kadar pişirelim,tencereyi ateşten alalım.
Hamuru ılıtalım,yumurtaları teker teker kırıp, yoğurarak hamura yedirelim.(Yumurtaların hepsi birden kırılırsa yumurtaları hamura yedirmek zor olur.)
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.
Un serpiştirilmiş fırın tepsisine dizelim.
Tepsiyi önceden ısıtılmış kızgın fırına sürelim.
Pödifürlerin altı ve üstü pembeleştiğinde fırından çıkaralım ve soğutalım.
Pödifürleri yarıdan keselim.
su bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım.
Kremanın yarısına fındık ilave edelim.
Fındıklı kremayı kestiğimiz pödifürün üzerine bir miktar koyup diğer parçasını üzerine kapatalım.
Bütün pödifürleri bu şekilde hazırladıktan sonra kalan kremayı pödifürlerin üzerine krema sıkacağı ile sıkalım.
Hindistan cevizi serpip bir çilek batıralım.
Buzdolabında birkaç saat bekletip servis edelim.



Calories: 300 Kcal
3.2.1753
- Kremalı Pötifur Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder