22 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilekli Yaş Pasta Tarifi



Çilekli Yaş Pasta

Recipe Type: Pasta
Author: Esin Ocak
Prep time: 25 dakika
Cook time: 35 dakika
Total time: 1 saat
Serves: 8
Çilekli pastanın bir değişik çeşidi olan bu yaş pasta, çilekli pasta malzemeleri ile yapabileceğiniz ve değişik bir tarif olarak iyi bir alternatif.

Ingredients

Keki İçin:
5 yumurta
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
İç Kreması:
1 paket krem şanti
1 paket vanilyalı creme ole
2 su bardağı süt
Aralarına:
Çilek dilimleri
Kaplamak İçin:
1 krem şanti
1 su bard. süt
Üzerine:
Dr. Oetker Meyveli Sos Ahududu Çilekli
Çilek Dilimleri
Islatmak İçin:
1 nescafe fincanı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker



Instructions


İç kreması için krem şanti ve creme oleyi 2 su bardağı süt ile çırpıp dolapta soğumaya bırakalım.
Üzerine kaplaması için için krem şantiyi hazırlayıp dolaba soğuması için kaldıralım.
Meyveli sosu tarifine göre hazırlayıp soğutalım.
Yumurta, şeker ve tuzu beyazlayana kadar çırpalım. Ilık suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı kek karışımına eleyerek ekleyelim. Az daha çırpıp yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsisine döküp yayalım.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Kek pişince soğumaya bırakalım.
Soğuyan keki enlemesine 4, boylamasına 2 parçaya bölüp 8 parça elde edelim.
Her parçayı ortadan ikiye bölüp 16 parça yapalım. Her parçayı nescafeli karışımla ıslatalım. 4 erli guruplara ayırıp 1 parça alıp üstüne krema sürelim.
Dilimlediğimiz çilekleri dizelim. 2. katı koyup aynı işlemi yapalım 3. katı koyalım. aynı işlemi yapalım. 4. katı koyalım.
Krema sürmeyelim. Pastanın üzerini tamamen krem şantiyle kaplayalım. Dilimlenmiş çileklerle süsleyelim. hazırladığımız meyveli sosu pastamızın üzerine gezdirelim. 4 adet küçük pastahane lezzetini aratmayan baton pasta elde edeceksiniz. Afiyet Olsun...



Calories: 485 Kcal
3.2.1753
- Çilekli Yaş Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder