27 Mayıs 2013 Pazartesi

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi



Fırında Patatesli Tavuk

Recipe Type: Et yemeği
Author: Arzu YURT
Prep time: 15 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 40 mins
Serves: 4
Fırında yapılan yemekler arasında en lezzetli olanları tavuk yemekleri sanırım. İşte bu patatesli tavuk tarifi de çok hoşunuza gidecek.

Ingredients

1 kilo patates
4 tavuk budu
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
1 su bardağı konserve
Bezelye
Tuz, karabiber, kekik



Instructions


Patatesleri soyup yuvarlak dilimler halinde keselim. Tavuk butlarını yıkayıp kurulayalım.
Fırın tepsisine sıvı yağı döküp, patates dilimlerini tepsiye aktaralım. Patatesleri harmanlayarak yağın patateslere bulaşmasını sağlayalım.
Patatesleri ve tavuk butlarını tepsiye yerleştirelim. Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek tepsiyi önceden ısıtılmış orta ısılı fırına sürerek butların üzeri pembeleşip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirelim.
Tepsiyi fırından alıp, salçayı su ile karıştırarak butların ve patateslerin üzerinde gezdirelim.
Konserve bezelyeleri de ekleyerek tekrar fırına sürelim. Bu kez patatesler ve butlar yumuşayana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra sade pilav eşliğinde servis edelim.



Calories: 280
3.2.1753
- Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder