14 Mayıs 2013 Salı

Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi



Fıstıklı İrmik Helvası

Recipe Type: Tatlı
Author: Arzu Yurt
Prep time: 5 dakika
Cook time: 30 Dakika
Total time: 1 Saat
Serves: 6
Özellikle kandil gecelerinde komşularınıza dağıtmak için, malzemelerini çok rahat bulabileceğiniz ve kolay yapılabilecek tarifimizi deneyebilirsiniz.

Ingredients

Yarım kilo irmik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım litre süt
Yarım kilo toz şeker
1 kahve fincanı çam fıstığı



Instructions


Çam fıstığını,irmiği ve margarini orta boylu bir tencereye koyun.
Ağır ateşte tahta kaşık ile karıştıra karıştıra kavurun.Ateşin harlı olması gerekir.
Fıstıklar yarım saat sonra pembeleşir ve mis gibi irmik kokusu sarar mutfağınızı.Kavurma işi böylece tamam demektir.
Ateşi iyice azaltın ve ocağın üzerine ateşi kesmeyi sağlayacak bir tel koyun ki o da ateşin hızını kessin.
Tencereye sütü dökün,bir iki karıştırıp on dakika kadar kendi haline bırakın.Süt soğuk olmalı.
Sonra şekeri koyalım,bir iki karıştırıp kapağını kapayalım.
dakika demlensin,irmikler bir güzel tane tane olsun..
İrmik helvamızı lezzetle yiyelim.




3.2.1753

  - Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder