17 Mayıs 2013 Cuma

Kağıtta Tavuk Budu Tarifi



Kağıtta Tavuk Budu

Recipe Type: Et Yemeği
Author: Arzu Yurt
Prep time: 20 dakika
Cook time: 50 dakika
Total time: 1 saat 10 dakika
Serves: 5
Her zaman yaptığınız tavuk yemeklerinden farklı bir şey isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz.

Ingredients

5 tavuk budu
Yarım limon
2 domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 soğan
Tuz, karabiber
2 tabaka yağlı kağıt veya alüminyum folyo



Instructions


Tavuk butlarını yıkayıp,kurulayalım ve limon suyu ile ovalım.
Tuz ve karabiber serpip bekletelim.
Yağlı kağıdı 5 kare parçaya bölelim.
Soğanları piyazlık doğrayıp,kağıtların ortasına eşit miktarda yerleştirelim.
Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, soğanların üzerine birer dilim yerleştirelim.
Üzerlerine birer parça tavuk budu yerleştirelim.
Yağlı kağıdın karşılıklı iki kenarlarını kapatalım.Kenarlarını bükelim.
Fırın tepsisine paketlerimizi dizelim.
Üzerlerine hafif yağ sürüp, 180 derece ısıda , fırında pişirelim.
Paket kağıtlarının üzeri pembeleşince,butlar da kızarmaya başlamış demektir.
Tabaklara paketleri ile birlikte butları alıp,haşlanmış bezelye garnitürü ile servis yapılabilir.



Calories: 205 Kcal

Notes
Bu yemek tarifi Emine Beder tariflerinden alıntı olarak yazılmıştır.

3.2.1753


  - Kağıtta Tavuk Budu Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder