Füme Balık Ezmesi
Recipe Type: Ordövr
Author: Arzu YURT
Prep time: 10 dakika
Total time: 10 dakika
Serves: 4
Ordövr tabaklarınızda mutlaka görmek isteyeceğiniz füme balık ezmesi, aynı zamanda çok güzel bir meze olarak da sofralarda yerini alabilir.
Ingredients
100 gram tereyağı
150 gram füme uskumru balığı
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Instructions
Balığın derisi çıkartılır ve etleri kılçıklarından ayıklanır. Küçük parçalar halinde doğranır ve bir kapta iyice dövülerek, blenderla püre kıvamına gelene kadar çekilir.
Haşlanmış katı yumurtaların sarıları alındıktan sonra ezilerek parçalara bölünür ve bir kapta dövülerek tereyağına katılır.
Arasız bir biçimde karıştırarak, dövülmüş balık ilave edilir.
İsterseniz enjektör şeklinde süslü bir şekilde sıkabilir isterseniz kanepelerin üzerine sürebilirsiniz.
Afiyet olsun
Calories: 180 Kcal
3.2.1753
- Füme Balık Ezmesi Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder