20 Mayıs 2013 Pazartesi

Sodalı Pamuk Poğaça Tarifi



Sodalı Pamuk Poğaça

Recipe Type: Hamurişi
Author: Esin Ocak
Prep time: 60 dakika
Cook time: 25 dakika
Total time: 1 saat 25 dakika
Serves: 5
Sodalı ve kolay kolay bayatlamayan pamuk poğaça kahvaltılarınızda size eşlik edecekler ve tam da damak tadınıza göre bir tarif.

Ingredients

1 şişe soda (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5,5 - 6 su bardağı un
İçi için
Zeytin lor peyniri
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam



Instructions


Ilık suyla mayayı eritelim. Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım. Hamur mayalandığında tekrar 1 kere yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde parçalara koparıp elimizde yuvarlak yapıp iç harcını koyup kapatalım.
Kapattığımız yer altta kalsın. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizelim.
Üstüne yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam serpip, önceden ısıttığımız 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet Olsun...



Calories: 285 Kcal
3.2.1753
- Sodalı Pamuk Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder