15 Mayıs 2013 Çarşamba

Beşamel Soslu Patates Dolması Tarifi







Beşemel Soslu Patates Dolması

Recipe Type: Dolma
Author: Arzu YURT
Prep time: 20 dakika
Cook time: 30 dakika
Total time: 50 dakika
Serves: 6
Emine Beder tarafından Türk Mutfağına kazandırılan Beşemel Soslu Patates Dolması gerçekten de gördüğüm en değişik dolma tarifleri arasında yer alıyor. Malzeme olarak hepsi kolaylıkla bulunabilecek malzemelerden.

Ingredients

6 adet aynı irilikte orta boy patates
250 gram kıyma
1 bardak sıvı yağ ( kızartmak için )
2 kaşık margarin veya tereyağı
2 soğan
Yarım demet maydanoz
1 kaşık salça ( tercihen biber salçası )
Tuz, karabiber
Sosu için
1 kaşık margarin
2 bardak süt
2 kaşık un
1 yumurta
Rendelenmiş kaşar peyniri



Instructions


Patatesleri soyup iki eşit parçaya bölelim.
İç kısımları kaşık ile oyalım.
Yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağı kızdıralım, patatesleri arkalı önlü hafifçe kızartalım.
Bu arada patateslere doldurulacak içi hazırlayalım.
Soğanları piyazlık doğrayalım.
Küçük bir tavada soğanları hafifçe pembeleştirelim.
Kıymayı ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım.
Salçayı, tuzu, karabiberi ve incecik doğranan maydanozu ekleyerek hepsini harmanlayalım.
Patatesleri küçük bir cam tepsiye alalım.
Hazırladığımız içi kaşık yardımı ile dolduralım.
Patateslerin yarısına gelecek kadar sıcak suyu tepsiye ilave edelim.
Patateslerin üzerine beşamel sosu döküp kaşar rendesi serperek fırına verelim. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim.
Fırından alıp tepsideki suyu ile birlikte sıcak sıcak servis yapalım.
Beşamel Sosun Yapılışı
Bir tavada yağı eriterek 2 kaşık unu hafifçe sarartalım.
İki bardak sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.
Koyulaşana kadar pişirelim.
Ateşten alarak 1 yumurtayı ilave edelim, iyice karıştıralım.
Tuzunu ayarlayıp patateslerin üzerine sosu kaşıkla gezdirelim.



Calories: 205

Notes
Bu muhtşem tarif için Emine Beder'e teşekkürlerimizi sunarız.

3.2.1753




- Beşamel Soslu Patates Dolması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder