15 Mayıs 2013 Çarşamba

Fırında Domatesli Patates Tarifi



Fırında Domatesli Patates

Recipe Type: Fırın yemekleri
Author: Arzu YURT
Prep time: 10 dakika
Cook time: 50 dakika
Total time: 1 saat
Serves: 4
Yapılışı basit olan fırında domatesli patates fazla bir malzeme de gerektirmiyor. Hatta içerisinde hazır doğranmış domates kullanarak tarifi iyice pratikleştirebilirsiniz.

Ingredients

1 kilo büyük patates
50 gram margarin
1 çorba kaşığı doğranmış soğan
Doğranmış domates
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı dövülmüş defne yaprağı
3 çay bardağı et suyu veya su
1 diş dövülmüş sarımsak



Instructions


Margarine bir tutam zeytinyağı ekleyerek tencereye koyun ve soğanları bu yağda pembeleştirin.
Önce patatesleri sonra doğranmış domatesi ilave edin.
Tuz, karabiber ve dövülmüş defne yaprağını serpin.
Et suyunu veya suyu ve dövülmüş sarımsağı katın.
Kabın üzerine kapak kapatın ve kızdırılmış fırında 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin.
Arada kabın kapağını açarak kaşıkla suyundan patateslerin üzerine dökün.



Calories: 180

Notes
Tarifte margarin kullanmak istemeyenler sıvı yağla da yapabilirler

3.2.1753


  - Fırında Domatesli Patates Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder