17 Mayıs 2013 Cuma

Sodalı Bayatlamayan Pogaça Tarifi



Sodalı Bayatlamayan Pogaça

Recipe Type: Hamur işi
Author: Esin Ocak
Prep time: 20 dakika
Cook time: 30 dakika
Total time: 50 dakika
Serves: 4
Evlerinizde rahatlıkla yapabileceğiniz ve uzun süre bayatlamayan poğaça tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Ingredients

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (200ml.)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı un
İçine : dilediğiniz bir malzeme
Üzerine:
yumurta sarısı
susam, çörekotu



Instructions


Ilık sütün içinde maya ve toz şekeri eritelim. Sıvı yağ, soda, tuzu ilave edelim.
Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlak şekilde açalım.
İçine dilediğimiz malzemeyi koyup kenarları ortada birleştirip kapatalım. Kapattığımız yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.
Yarım saat tepside mayalandıralım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. çörek otu, susam serpip önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında pişirelim. Afiyet Olsun...



Calories: 240 Kcal
3.2.1753
- Sodalı Bayatlamayan Pogaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder