30 Mayıs 2013 Perşembe

Un Helvasının Yapılışı



Un Helvasının Yapılışı

Recipe Type: Tatlı
Author: Arzu YURT
Prep time: 5 mins
Cook time: 80 mins
Total time: 1 hour 25 mins
Serves: 6
Sizler için bulduğumuz çok kolay yapımı olan ve nefis lezzetli un helvasının yapılışı da oldukça pratik bir şekilde dikkat çekiyor.

Ingredients

2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
250 gram tereyağı
1 paket vanilya
2.5 su bardağı süt



Instructions


Tereyağı ile unu kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca kavurarak karıştırın.
Rengi hafiften koyulaşınca sütü ilave edin.
Ayrı bir kapta vanilya ve sütü soğuk bir şekilde karıştırın.
Toz şekeri de bunlara ekleyip, şeker eriyene dek karıştırın.
Kavrulan una şekerli karışımı da ekleyin.
Un sütün tamamını çekene kadar seri bir şekilde karıştırın.
Katı bir kıvama geldikten sonra ateşten alıp bir 2-3 dakika kendini çekmesini bekleyin.
Daha sonra kaşıkla şekil vererek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.




3.2.1753
- Un Helvasının Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder