3 Mayıs 2013 Cuma

Anne Kurabiyesi Tarifi


Kurabiye tarifleri paylaşımları kaldığı yerden devam ediyor.En iyi en lezzetli kurabiye tariflerinden herkes tarafından sıklıkla yapılan bir o kadar da pratik olan anne kurabiyesi tarifini paylaşacağım.

Bu kurabiyenin özelliklerini sıralamak gerekirse bu kurabiye uzun süre dayanıklı olması ve kolay kolay bayatlamaması.Buz dolabınızda saklayabilir dilediğiniz zaman mikrodalgada ısıtabilirsiniz.

1 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 adet orta boy yumurta ( 1 sarısını üzerine sürmek için ayırınız )
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Üzerine serpmek için şeker ve isteğe bağlı susam

Yapımı :

Anne kurabiyesi yapımına başlıyoruz.
Öncelikle yumurtaları , yağ ve şekeri iyice çukur bir kap içerisinde iyi çırpıyoruz.
Un dışındaki diğer malzemelerimizi de ilave ederek bir süre daha çırpalım.
Her zaman ki gibi kulak memesi kıvamına ulaşıncaya kadar un ilave ederek yoğuralım yaklaşık 10 dakika kadar hamuru dinlendirelim.
Cevizden biraz büyük parçalar halinde koparalım elimiz ile yuvarlayalım.Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz tepsiye  sıralamış olduğumuz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısını silikon fırça yardımı ile sürelim.
Üzerine toz şeker serpebilir veya susam ekleyebilirsiniz.
180 derece ısınmış olan fırında pişirelim pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebileceğinden dolayı kesin bir süre vermiyorum.

Anne kurabiyesi tarifim tüm annelere gelsin :)



Kürdan yardımı ile batırarak kürdanın kenarlarına hamur yapışmayacak şekilde pişmesi yeterlidir. - Anne Kurabiyesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder