15 Mayıs 2013 Çarşamba

Tavuk Turta Tarifi



Tavuk Turta

Recipe Type: Tavuk yemeği
Author: Arzu YURT
Prep time: 20 dakika
Cook time: 50 dakika
Total time: 1 saat 10 dakika
Serves: 4
Tavuğu müthiş bir turta haline getiren, zahmet istese de sonuna kadar bu zahmetinize değecek bir yemek. Havuç, bezelye ve kereviz ile tatlandırılacak bu yemeğe bayılacaksınız.

Ingredients

Yarım kilo derisiz, kemiksiz tavuk göğsü ( kuşbaşı )
1 su bardağı dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1/2 fincan dilimlenmiş kereviz
1/3 su bardağı tereyağı
1/3 bardak doğranmış soğan
1/3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kereviz tohumu
2 su bardağı tavuk suyu
Yarım bardaktan biraz fazla süt



Instructions


Fırınınızı 220 Derecede önceden ısıtın.
Bir tencerede, tavuk, havuç, bezelye ve kerevizi birleştirin. Karışıma su ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Ateşten alın, suyunu süzün ve bir kenara koyun.
Soğanları tereyağı ile orta ateşte bir tencerenin içerisinde yumuşayana kadar pişirin. Un, tuz, biber ve kereviz tohumunu ilave edin. Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sütü ilave edin. Kıvamı kalınlaşana kadar orta ateşte pişirin. Ateşten alın ve bir kenara koyun.
Tavuk karışımını fırına koyacağınız kaba yerleştirin. Üzerine ikinci hazırladığınız karışımı dökün. Üst hamurun kenarlarından taşanları kesin ve hamurla kapak şeklinde mühürleyin. Hamurun üstünde buharın çıkması için bir kaç delik açın.
Fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Rengi kahverengiye döndükçe ve iyice kabardıkça piştiğini anlayacaksınız. Servis yapmadan 10 dakika önce fırından çıkartıp soğutun.



Calories: 415 kcal
3.2.1753


  - Tavuk Turta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder