30 Mayıs 2013 Perşembe

Pirinç Şehriyeli Tavuk (Chicken with Rice Vermicelli)



Pirinç Şehriyeli Tavuk (Chicken with Rice Vermicelli)

Recipe Type: Makarna
Author: Urfa Tutkunu
Prep time: 25 mins
Cook time: 20 mins
Total time: 45 mins
Serves: 4
Değişik bir makarna tarifi arayanla Pirinç Şehriyeli tavuk tarifimize mutlaka bakmalılar. Yapımı çok kolay olmasa da lezzeti gerçekten müthiş.

Ingredients

2 adet salçalık (kapya) biber (ben derin dondurucudaki biberlerimden kullandım)
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 80 gr rice vermicelli (pirinç şehriyesi)
* 1 küçük çorba tası dolusu didiklenmiş tavuk
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı reyhan
* 1 çay kaşığı köri
* 1 çay kaşığı tuz
* Bir miktar karabiber
* 1 çay kaşığı susam yağı
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 2 çay kaşığı acı sos
* Zeytin yağı
* Az miktarda tavuk suyu ve kaynar su



Instructions


Elinizdeki tüm malzemeleri (tavuk da dahil) julyen doğrayın. Tavaya bir miktar zeytinyağı koyup sırasıyla soğanları, yeşil biberleri, kapya biberleri ve sarımsakları soteleyin.
En son tavuğu ekleyip soteleyin. Hepsi pişince ocağı söndürüp susam yağı, soya sosu, acı sos ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğumasın diye ağzına bir kapak örtün.
Bir tencerede az miktardaki tavuk suyunu ve normal suyu kaynatın. Pirinç şehriyelerini tencereye alın.
Yaklaşık 5-8 dakika sonra pişiyor pirinç şehriyeleri. Makarna gibi kontrol ederek anlayabilirsiniz pişme durumunu.
Çok ince olduğu için çabuk pişiyor. Fazla tutmayın, hamur olur. Pişen şehriyelerin içine çeşmeden bir miktar soğuk su ekleyin ve hafifçe karıştırıp (kaşık sokmadan, kırmadan!) süzün.
Sonra şehriyeleri elinizle yuvarlak bükümlü bir halde servis tabağına alın ve tavadaki içi üstüne koyup servis edin. Afiyet olsun.



Calories: 286
3.2.1753
- Pirinç Şehriyeli Tavuk (Chicken with Rice Vermicelli)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder