20 Mayıs 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Tatlı Tarifi



Haşhaşlı Tatlı

Recipe Type: Tatlı
Author: Esin Ocak
Prep time: 20 dakika
Cook time: 20 dakika
Total time: 40 dakika
Serves: 4
Yumuşak ve çıtır çıtır bir tatlı yapmak istiyorsanız size bir numaralı tavsiyemiz haşhaşlı tatlı tarifini denemeniz olacak.

Ingredients

6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mavi ya da siyah haşhaş
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbet İçin
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Üzeri için
1 paket kremşanti
Hazırlamak için süt



Instructions


Yumurta ve şekeri çırpalım.
Sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Ardından kuru malzemeleri de ekleyip iyice karışana kadar kaşıkla karıştıralım.
Yağladığımız cam fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 160 derecede pişirelim.
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayalım. Soğutalım.
Kek fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çekince kremşantiyi hazırlayıp üzerini kaplayalım.
Dolapta soğutup servis edelim. Afiyet olsun...



Calories: 330 Kcal
3.2.1753
- Haşhaşlı Tatlı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder