15 Mayıs 2013 Çarşamba

Muzlu Bisküvi Tarifi



Muzlu Bisküvi

Recipe Type: Tatlı
Author: Arzu YURT
Prep time: 15 dakika
Cook time: 20 dakika
Total time: 35 dakika
Serves: 4
Evinizde çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz basit bir tatlı olan muzlu bisküvi çocuklarınızın çok hoşuna gidecek.

Ingredients

Yarım litre süt
Yarım kilo olgun muz
4 çorba kaşığı pudra şeker
Yarım kilo pötibör bisküvi
Sos için
1 bardak sıcak su
2 yumurta
Yarım bardak şeker
1 kibrit kutusu margarin
1 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı bisküvi



Instructions


Bir kap içerisine bisküvileri elinizle kırarak ufalayın.
Sütü bir tencereye koyarak ısıtın fakat kaynamaması lazım, hafifçe ısınsa yeter.
Isınan sütün içerisine şekeri ekleyerek karıştırın.
Sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökerek ıslanmalarını sağlayın.
Islanan bisküvileri çatal ile iyice ezin.
Muzları dilimleyerek çatal ile ezin ve ezdiğiniz muzları da bisküvi malzemesinin içine katın.
Karışımı iyice karıştırarak malzemelerin birbiri içine iyice karışmasını sağlayın.
Dikdörtgen şeklindeki bir kabın içerisini alüminyum folyo ile kaplayın.
Hazırladığımız bisküvi karışımını folyo kaplı kabın içerisine eşit dağılacak bir biçimde dökün ve bu kabı buzluğa kaldırıp donmasını bekleyin.
[b]Sosun hazırlanışı : [/b]
Şeker, margarin ve yumurtayı bir kaba koyarak karıştırın.
Bir paket çikolatalı bisküviyi ufalayıp içine katın ve çatalla iyice ezin.
Sosu da buzdolabına kaldırın.
Servis yapacağınız zaman dilimler halinde sosu da üstüne dökerek servis edebilirsiniz.



Calories: 285

Notes
Sofra Dergisi tariflerinden alıntı olarak eklenmiştir.

3.2.1753
- Muzlu Bisküvi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder