Tavuklu Pilav
Recipe Type: Pilav
Author: Arzu Yurt
Prep time: 15 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 45 mins
Serves: 3
İster misafirlerinize, ister ailenize farklı bir lezzet sunmak isterseniz tavuklu pilav yapmayı deneyebilirsiniz.
Ingredients
250 gr. pirinç
250 gr. tavuk
1 çimdik safran
Çeyrek su bardağı tavuk suyu
2 adet yeşil biber
2 kaşık zeytinyağı
2 limon
1 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Instructions
Öncelikle sarımsakları dövüp,soğanları doğrayın.
Tavada biraz yağ eritip soğanları ve sarımsakları pişirin.
Yeşil biberleri kıyarak tavaya atın.
Bir yandan da tavuğu kaynatın.
Daha sonra tavadaki karışıma pirinci de ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun.
Kaynattığınız tavuk suyunu pirincin üzerine döküp tuzu,karabiberi ve safranı ekleyin.
Bu karışımı pirinçler bütün suyu çekip yumuşayana kadar,yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Tavuğu küçük parçalar halinde çimdikleyerek pilav ile birlikte servis edin.
Servis yapmadan önce üzerinde biraz limon suyu gezdirmeyi unutmayın.
3.2.1753
- Tavuklu Pilav Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder