15 Mayıs 2013 Çarşamba

Özbek Pilavı Tarifi



Özbek Pilavı

Recipe Type: Pilav
Author: Arzu YURT
Prep time: 20 dakika
Cook time: 25 dakika
Total time: 45 dakika
Serves: 4
Özbekistan diyarlarından Türk mutfağına ve damak tadına uygun, oldukça lezzetli bir pilav tarifi. Hemen deneyin ve vazgeçilmeziniz olsun.

Ingredients

1 kilo kuşbaşı kuzu eti
500 gram pirinç
500 gram havuç
4 soğan
3 yemek kaşığı tereyağı



Instructions


Eti biraz tereyağı ile kızarttıktan sonra su ilave edip, hafif ateşte pişirin.
Kalan tereyağında ince doğranmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
Kavuçları soyup kibrit çöpü inceliğinde kesin, soğana ilave edip biraz kızartın.
Et suyunu ve pirinci ilave edip pilavı pişirin.
Demlendikten sonra pilavı servis tabağına alın.
Üzerine kuşbaşı eti yerleştirip servise sunun.



Calories: 189
3.2.1753


  - Özbek Pilavı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder