2 Mayıs 2013 Perşembe

Galeta Unlu Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Galeta unu ile yapılan harika tariflerden birisi Kıbrıs tatlısı evde fazladan dolapta duran galeta ununu değerlendirmek istedim.Hem şerbetli hemde muhallebili olması nedeniyle hem çay davetlerinde hemde yemek davetlerinize uygun bir tatlı tarifidir.

Hafif bir tarif olduğu için yemek sonrası mideyi rahatsız etmiyor diyebilirim.İşte hafif mi hafif lezzetli mi lezzetli tarifim.


Gerekli malzemeler :

Hamuru için:

3 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket kremşanti

Kıbrıs tatlısıNasıl hazırlanır?

Tatlının hamurunu kek yapar gibi karıştırıyoruz.Öncelikle yumurtayı iyice çırparak daha sonra malzemeleri teker teker ekliyoruz.

180 derece olan fırında pişiriyoruz.Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak kürdanın temiz çıkıp veya hamurlu çıktığından anlayabiliriz.

Şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencere içerisine alarak ocağa koyuyoruz.Şeker eriyip bir taşım kadar kaynadığında ateşten alıyoruz.

Püf nokta : Şerbeti tatlıya dökerken kekimizin sıcak  , şerbetin ise hafif ılık olması gerekli.Yoksa hamur olur kekimiz.

Muhallebi için kremşanti hariç tüm malzemeleri bir tencere içerisine koyarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.Muhallebiyi ocaktan alarak sıcakken eklemediğim kremşantiyi ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar çırpıyoruz.

Şerbetlenen kek oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra üzerine muhallebiyi dökerek buzdolabında bekletiyoruz.

Tavsiye :Servis yaparken üzerine tarçın veya kırık fındık serperek servis edebilirsiniz.

Kıbrıs tatlısı tarifine ait kareleri aşağıda sizlerle paylaştım.



  - Galeta Unlu Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder