20 Mayıs 2013 Pazartesi

Salatalık Turşusu Tarifi



Salatalık Turşusu Tarifi

Recipe Type: Turşu
Author: Arzu YURT
Prep time: 20 dakika
Cook time: 10 dakika
Total time: 30 dakika
Serves: 6
Yemeklerin yanında turşuyu eksik etmeyenlere önerdiğimiz salatalık turşusu sizin turşu ihtiyacınızı çokça karşılayacaktır.

Ingredients

Yarım demet dereotu
5 kg salatalık
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 adet Arnavut biberi
Salamura için
800 gram sirke
300 gram tuz
Çeyrek tatlı kaşığı zerdeçal
25 gram limon tuzu
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çorba kaşığı yenibahar



Instructions


Salatalıkları toplu iğne yardımıyla 3-4 yerinden delelim.
Güzelce yıkayalım ardından kurulayalım. Daha sonra kavanoza yerleştirelim.
Kavanozlardaki salatalıklarınızın üzerine sarımsak, dereotu, defne yaprakları ve Arnavut biberini eşit olarak şekilde paylaştıralım.
Yukarıdaki salamura malzemelerini bir tencereye koyarak kaynatalım ve kavanozların üzerlerine ekleyelim.
Kavanozların kapaklarını hava almamaları için sıkıca kapatalım.
Oda sıcaklığında 10 gün beklettikten sonra afiyetle yiyebiliriz.



Calories: 196 Kal

Notes
Aynı tarifi lahana ve biber turşusu hazırlarken de kullanabilirsiniz.

3.2.1753
- Salatalık Turşusu Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder