17 Mayıs 2013 Cuma

Arpacık Soğanı Çorbası Tarifi



Arpacık Soğanı Çorbası

Recipe Type: Çorba
Author: Arzu YURT
Prep time: 13 dakika
Cook time: 47 dakika
Total time: 1 saat
Serves: 4
Fransızların en çok sevdiği çorbalardan birisi olan Arpacık Soğanı Çorbası yani Fransız Soğan Çorbası, yemeklere başlangıç için doğru bir tercih olabilir.

Ingredients

1 çorba kaşığı çiçek yağı
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
500 gram ayıklanıp iyice kıyılmış arpacık soğanı
3 çorba kaşığı sirke
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
2 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı süzme bal
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane



Instructions


Sirkeyle balı küçük bir kapta karıştırın.
Çiçek yağıyla tereyağını bir tavaya koyun ve orta ateşte tereyağını eritin.
Tavaya tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyerek 30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
Pişen soğanların üzerine sirkeyle karıştırdığınız balı ve sarımsağı da ekleyerek 2 dakika daha pişirin.
Et suyunuzu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha çekmeye bırakın.
Dört büyük kase dolduracak olan çorbayı ateşten alabilirsiniz. Sıcak bir şekilde servis edin ve isteğe göre tatlandırması için nane ekleyebilirsiniz.



Calories: 190 Fat: 7 g Saturated fat: 2 g Sodium: 245 mg Protein: 4 g Cholesterol: 10 mg
3.2.1753
- Arpacık Soğanı Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder