2 Mayıs 2013 Perşembe

Patates Kroket Tarifi


İçinde patates olan bir çok tarifi büyük bir iştah ile yiyorum.Patates kroketi hazır olarak marketlerden dondurulmuş olarak defalarca aldım.Madem bu kadar tarif paylaşıyoruz bunları da yapmanın zamanı geldi artık diye düşünüyorum.

Ve bir kaç dakikalık araştırma yapmamın sonucunda patates kroketleri yapmaya koyuldum ve başarılı sonuç aldığımı söyleyebilirim.

Öncelikli olarak 3 adet patatesi haşlıyoruz sonrasında kabuğunu soyuyoruz en küçük rendenin gözü ile bir kap içerisine rendeliyoruz.Rendelenmiş patateslerin içerisine 1 yemek kaşığı nişasta , 1 yumurta sarısı , 1 tatlı kaşığı tuz , karabiber ve sarımsaklı çeşni ilave ediyoruz.Ve bu karışımı olduğunca iyi bir şekilde karıştırıp küçük toplar haline veya parmak sosis haline getirelim.

Bu topları galeta unu içerisine batırıp her yanının un ile kaplamasını sağlayalım.

Dilerseniz hazır olan kroketi derin dondurucu kısmında saklayarak dilediğiniz vakit kızartabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekiyor?

Yağ kızmadan kesinlikle içerisine kroketi koymayın yağı içerisine çeker lezzeti azalır kalorisi yükselir.


Patates kroket tarifi'de sona erdi bir sonra ki tarifimde görüşmek üzere.



- Patates Kroket Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder