28 Mayıs 2013 Salı

Kuru Pasta Tarifi






Kuru Pasta

Recipe Type: Kurabiye
Author: Esin Ocak
Prep time: 15 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 40 mins
Serves: 6
Artık misafirlerinize sunacağınız kuru pastayı pastaneden almanıza gerek kalmadı. Bu tarif ile en güzel kuru pastalar sizin yaptıklarınız olacak.

Ingredients

Oda sıcaklığında 1 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağından biraz az üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3,5- 4 su bardağı kadar un
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam



Instructions


Un ve kabartma tozu harici tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyelim. Kabartma tozunu ilave edelim.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Kalıpla keserek ya da elimizle şekiller verelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörekotu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Çok fazla kızartmamaya dikkat edin. İçinde sirke bulunduğu için çok kızardığında ağızda acımsı bir tat bırakabilir.
Kuru pastanızı misafirlerinize ikram ettiğinizde kendinizin yaptığına inandıramayacaksınız. Pastahane lezzetinde ağızda dağılan enfes bir kuru pasta oluyor. Afiyet Olsun...



Calories: 200
3.2.1753



- Kuru Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder