10 Mayıs 2013 Cuma

Talaş Böreği Tarifi



Talaş Böreği

Recipe Type: Börek
Author: Arzu YURT
Prep time: 20 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 50 mins
Serves: 4
Sabah gazetesinin bir zamanlar Yayla sponsorluğunda vermiş olduğu tariflere göz gezdirirken süper bir talaş böreği tarifine rastladım. Siz de inceleyin çok hoşunuza gidecek.

Ingredients

12 adet baklava yufkası
1 paket margarin
Yarım kilo koyun eti
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
2 baş soğan
2 domates, ya da 1 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
Tuz ve karabiber



Instructions


Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürelim ve fındık büyüklüğünde doğranmış ete katalım.
Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi etler gibi kıyıp ( ya da salçayı sulandırıp ) 20 dakika sonra etlere katalım ve biraz döndürelim. Bunlara az su katarak pişirelim.
Etin pişmesine yakın rende havucu, yıkanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Etler iyice pişince soğumaya bırakalım.
Margarinin kalan kısmını eritelim. Onu da soğumaya bırakalım.
Yufkaları üst üste koyup, tam kenarından keskin bir bıçakla uçlarından keserek dönelim. Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayalım.
İki yandan katlayalım, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun.
Soğuyan içten alarak, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak saralım. Yağlı tepsiye koyalım, üzerlerini yağlayalım.
Orta fırında kızarıp kabarınca servise hazırdır. Afiyet Olsun!!!



Calories: 240
3.2.1753

  - Talaş Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder