Etli Nohut Yemeği
Recipe Type: Et Yemeği
Author: Esin Ocak
Prep time: 10 mins
Cook time: 40 mins
Total time: 50 mins
Serves: 6
Nohutu yanlız yemeyi sevmeyen çocuklarınıza bile sevdirecek olan etli nohut yemeği tarifi, yapımı oldukça pratik ve koaly bir tarif.
Ingredients
250 gr kuşbaşı oğlak ya da dana eti
2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılacak)
1 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
sıvı yağ
Instructions
Eti yıkayıp süzelim. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif kavuralım. Ardından eti ekleyip ve kavurmaya devam edelim.
Rengi dönünce salçayı ekleyelim. Az miktarda sıcak su ekleyip 5-10 dakika böyle kavuralım.
Bir gece önceden ıslatmış olduğumuz nohutu ve tuzu ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
Düdüklü tencerenin yarısından 1 parmak az olacak şekilde sıcak su ilave edelim.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, buharı çıkıp ses çıkarmaya başlayınca düdüğünü indirip 1 saat 15 dakika kadar pişirelim. Afiyet Olsun…
Calories: 105
3.2.1753
- Etli Nohut Yemeği Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder