Pofuduk Krep
Recipe Type: Krep
Author: Arzu YURT
Prep time: 10 dakika
Cook time: 10 dakika
Total time: 20 dakika
Serves: 4
Pazar günleri geç kahvaltı yapmayı sevenler için, geniş mutfak sofrasının ortasında mutlaka olması gereken bir krep çeşidi. Pofuduk krep farklı şekillerde süslenerek lezzete çevirilebilir.
Ingredients
3/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı beyaz sirke
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı beyaz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı kabartma sodası
1/2 çay kaşığı tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Instructions
Bir kaba sirke ve sütü koyun ve 5 dakika bekletin.
Büyük bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu, kabartma sodası ve tuzu karıştırın. Yumurta ve tereyağını sütün içine ilave edin. Unlu karışımı da sütün içerisine ilave edin ve topaklar gidene kadar çırpın.
Orta ateşte tavanın içerisini çok hafif yağlayın ve krep karışımını 1/4 fincan olacak şekilde içerisine döküp kızartın. Yüzeyinde kabarcıklar görülene kadar pişirin ve diğer tarafını çevirin. Aşağıdaki resim galerisinde değişik servis çeşitleri size sunulmaktadır. Hoşunuza gideni seçin ve öyle servis edin.
Calories: 230 kcal
3.2.1753
- Pofuduk Krep Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder