12 Ocak 2013 Cumartesi

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi


Çocukluğumuzda annelerimiz hazırlanken hiç yanından ayrılmadığımız ve sabırsızlıkla ilginç isimli bu tatlının pişmesini dörtgözle beklediğimiz bir tatlıdır.O günlerden bu günlere uzun zamanlar geçmesine rağmen tavuk göğsü tatlısının anısı bende önemli bir yere sahiptir.Uzun yıllar boyunca anneminde uzun yıllar önceden bana edindirdiği tecrübelerimi sizinle paylaşıyorum.Bu tatlı tarifi tecrübemizde sizlerle paylaşmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum.




Tavuk Göğsü Tarifinde kullanılacak malzemeler aşağıda yer almaktadır.

Malzemeler:

1 Litre yarım sağlı süt
4 kahve fincanı ölçeğinde un
Yarım paket margarin
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı toz şeker

Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya tarçın ilave edebilirsiniz.(Ben tarçını tavsiye ederim)
1 yemek kaşığı nişasta
Tavuk Göğsü Tatlısının Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede kısık ateşte margarini eritin daha sonra eriyen margarinin üzerini yavaş yavaş unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateş ile 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavuruyoruz.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırımaya devam edin.
3- Tatlı koyulaşmaya başladığı andan itibaren vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve cam borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğinizde emin olun tatlımız daha lezzetli olucaktır.

  - Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder