12 Ocak 2013 Cumartesi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi


Kurabiye tutkunlarına alternatif tatlar sunmak için sürekli olarak yeni tarifler sunmaya devam ediyoruz.Çikolatalı kurabiyeyi çikolata tutkunun takipçilerimiz için hazırladık.Geçen hafta sonu kendi evimde hazırlamış olduğum tarif gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim.Şimdi çikolatalı kurabiye yapımında kullanılacak olan malzemeleri ve yapılışı hakkında detaylı bilgileri aşağıdan  hep birlikte bakalım.Lütfen kurabiyelerinizi yaptıktan daha sonra düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.



 

Malzemeler :

1 su bardağı kadar pastalık
yarım su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
1 su bardağından az sıvı yağ
1 kabartma tozu ( marka olmasını dikkat edelim )
1 paket sütlü çikolata (buzlukta dondurulmuş)

Hazırlanışı  :

İlk olarak esmer şekerimizi , sıvı yağı ve yumurtayı bir kapta  karıştıralım.  Daha sonra elenmiş unu ( unun topak topak olmaması gerekir ) ve  kabartma tozunu ilave edelim.  Sonra rendenin geniş kısmında buzlukta sert olan çikolatayı rendeleyelim. Bu karışımların içine atalım. Bir kaşık ile yavaş yavaş karıştıralım.

Sonra yapmış olduğumuz hamurdan çok ufak parçalar kopararak elimizle yuvarlayarak istediğimiş şekli verelim,  yapmış olduğumuz hamur parçalarını belirli aralıklarla tepsiye dizelim. Isıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına sürebiliriz çikolatalı kurabiyelerimizi.

Tahmini pişme süresi 15 ile 20 dakikadır. Her bayanın kendisine göre belirli göz ayarı bulunmaktadır.Ayrıca kullanmış olduğunun fırının kalitesi pişirme kalitesini ve pişirme süresini etkilemektedir. - Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder