12 Ocak 2013 Cumartesi

Köfte Tarifi


Biliyoruz yol kenarlarında cızbız köftecilerin bu köftelerin içerisine neler koyarak bu kadar lezzetli hale geldiğini birçoğunuz merak ediyorsunuz.Sadece dikkat etmeniz gereken bir kaç püf noktası olmakla beraber başka herhangi bir şey olmadığını söyleyebiliriz.Kıyma kullanırken kullandığınız kıymanın içerisinde sinir etinin olmasını dikkat etmeniz gerektiğini
köftenin lezzeti için olmazsa olmazlar arasında olduğunu unutmayın.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köfte tarifi ( 8 kişiliktir )

Malzemeler:

Karabiber
1 kg. köftelik kıyma ( hafif yağlı olmasını tavsiye ediyoruz)
1 tatlı kaşığı kimyon
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz


Köfte tarifinin hazırlanma aşaması:

Kıyma , rendelenmiş soğan ( blender ile yapabilirsiniz ), ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu bir kap içerisinde iyice karıştırıp yoğurun.
Köfte karışımından büyük erik  büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şekline getirerek yuvarlayın.
Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kısık ateşte kızartın.Unutmayın kısık ateşte pişen köfte her zaman daha lezzetlidir. - Köfte Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder