Limonata yaz günlerinde olmazsa olmazdır benim için. Ama uzun zaman boyunca düzgün ağzıma layık limonata içmezdim ta ki bundan 5-6 yıl öncesine kadar hele birde şimdi hazır limonatalar ortaya çıktığındna beri eski miss kokulu limonatalara özlem doğallığa özlem artıyor.Ama artık hem evimde hemde kendime ait cafe de yaklaşık 4 yıldır bu tarifi kullanıyorum müşterilerim merak etmesine rağmen meslek sırrı diye kimseyle paylaşmadığım tarifimi sitem gizli olarak paylaşıyorum.
Malzemeler
2 büyük limon varsa bir adet yeşil limon. Yoksa sorun yok.
1 avuç taze nane ( Ferahlık katar )
1 yeşil elma bize özel :)
1 armut - bana özel :)
1 su bardağı şeker
1 lt. su
[caption id="attachment_234" align="aligncenter" width="463"] limonata[/caption]
Geçelim hazırlanışı nasıl yapılır?
1- Suyun yarısını tencerenin içine koyuyoruz. Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
2- Rendenin kısmı ile limonu rendeliyoruz.
3- Naneyi ahşap bir havan ile ezebileceğiniz herhangi birşeyle ezin aroması çıkacak kadar olması yeterlidir.
4- Kaynayan şekerli suyumuzu bir kabın içine alıyoruz. İçine limon kabuğu rendelerini ve hafif ezdiğim naneleri ekliyoruz. Havanla biraz ezer gibi yapıyoruz soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
5- Kabuklarını limonun sularını sıkacak ile sıkıyoruz.
6- Elma, armut ve küçük limonu dilimliyoruz.
7- Süzgeç ile ılıyan karışımı süzgeç ile süzüyoruz.İçine limon suyunu ve geriye kalan suyu ekliyip karıştırıyoruz.
8- İçerisine meyve dilimlerini ekliyoruz servis için hazır. Servis yaparken bardaklarımızın içerisine meyve dilimlerini eklemeyi unutmayalım.
ÖNEMLİ NOTLAR
1- Eğer naneyi fazla koyacaksanız çok fazla bekletmeyin çünkü bekletildiğin acılaşır üstteki vermiş olduğumuz oran ideal orandır daha az bile koyabilirsiniz.
2- Limonu sıkmadan önce mutlaka bir zeminde ezerek sulandırın.
3- Meyveleri önceden koyulaşır limonatanın içerisine hemen ilave edinki kararmasını önleyin.
4- Eğer limonatanız sert gelirse (limonun sululuk oranına göre değişir) su ilave edebilirsiniz. Artık limonata sizin limonatanız nasıl içmek isterseniz. :)
ÖNERİLER
1- Bir başka alternatif ise daha ferah olmasını sağlar. Eğer içerisine toz zencefil eklemek daha ferah bir limonataya sahio olmanız demek.
AFİYET ŞEKER OLSUN... YORUMLARINIZI UNUTMAYIN LÜTFEN :) - Ev Yapımı Limonata Tarifi
Malzemeler
2 büyük limon varsa bir adet yeşil limon. Yoksa sorun yok.
1 avuç taze nane ( Ferahlık katar )
1 yeşil elma bize özel :)
1 armut - bana özel :)
1 su bardağı şeker
1 lt. su
[caption id="attachment_234" align="aligncenter" width="463"] limonata[/caption]
Geçelim hazırlanışı nasıl yapılır?
1- Suyun yarısını tencerenin içine koyuyoruz. Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
2- Rendenin kısmı ile limonu rendeliyoruz.
3- Naneyi ahşap bir havan ile ezebileceğiniz herhangi birşeyle ezin aroması çıkacak kadar olması yeterlidir.
4- Kaynayan şekerli suyumuzu bir kabın içine alıyoruz. İçine limon kabuğu rendelerini ve hafif ezdiğim naneleri ekliyoruz. Havanla biraz ezer gibi yapıyoruz soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
5- Kabuklarını limonun sularını sıkacak ile sıkıyoruz.
6- Elma, armut ve küçük limonu dilimliyoruz.
7- Süzgeç ile ılıyan karışımı süzgeç ile süzüyoruz.İçine limon suyunu ve geriye kalan suyu ekliyip karıştırıyoruz.
8- İçerisine meyve dilimlerini ekliyoruz servis için hazır. Servis yaparken bardaklarımızın içerisine meyve dilimlerini eklemeyi unutmayalım.
ÖNEMLİ NOTLAR
1- Eğer naneyi fazla koyacaksanız çok fazla bekletmeyin çünkü bekletildiğin acılaşır üstteki vermiş olduğumuz oran ideal orandır daha az bile koyabilirsiniz.
2- Limonu sıkmadan önce mutlaka bir zeminde ezerek sulandırın.
3- Meyveleri önceden koyulaşır limonatanın içerisine hemen ilave edinki kararmasını önleyin.
4- Eğer limonatanız sert gelirse (limonun sululuk oranına göre değişir) su ilave edebilirsiniz. Artık limonata sizin limonatanız nasıl içmek isterseniz. :)
ÖNERİLER
1- Bir başka alternatif ise daha ferah olmasını sağlar. Eğer içerisine toz zencefil eklemek daha ferah bir limonataya sahio olmanız demek.
AFİYET ŞEKER OLSUN... YORUMLARINIZI UNUTMAYIN LÜTFEN :) - Ev Yapımı Limonata Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder