12 Ocak 2013 Cumartesi

Ezogelin Çorbası Tarifi


Malzemeler

2 Havuç
1 Kuru sogan
1/4 Su bardağı pirinc
1 Su bardağı kırmızı mercimek
8 Bardak tavuk suyu
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı karabiber
1/4 Su bardağı bulgur
3 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğanlar ince ince doğranır, 2 kaşık yağ ile kısık ateşte kavrulur. Rendelenmiş havuç ve mercimek ilave ederek,  kavurmaya devam edilir. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak,  sıcak tavuk suyu konur. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir. Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10-15 dakika daha pişirilir. Afiyet Olsun - Ezogelin Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder