12 Ocak 2013 Cumartesi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi


KREMALI MANTAR ÇORBASI

250 gr taze mantar
1 limon suyu
1 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2-3 dal maydanoz
Tuz


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mantarları temizleyip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletmenizi tavsiye ediyoruz.
Margarini tencerede kısık ateşte eritin. Mantarları limonlu sudan alıp margarine ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Süt ile unu bir kapta çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Tuz ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.Çorbayı kaselere paylaştırıp maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın. - Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder