11 Ocak 2013 Cuma

Piyaz Tarifi


Fasulye piyazının en püf noktası helmelenmiş bir sos yapmak gizli olduğunu söyleyebilirim,bunun içinde kuru fasulyenin bir kısmını püre yapmak gerekiyor.2 diş sarımsağı bir tutam tuz ile havanda ezin.Ve daha sonra üzerine 300 gram haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin ve onuda püre haline getirin.Ardından 8 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi ve bir çay bardağı kadar zeytin yağını ve 1,5 limon suyunu ekleyin.Baharat olarak 2 çay kaşığı karabiber , göz kararı tuz ile havanı tokmağı ile iyice karıştırın.

1 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber ince şeritler halinde, 1 adet ufak kırmızı soğanı da incecik küpler halinde doğrayın. 15 dal maydanozu da incecik kıyın Doğradığınız malzemeleri, kalan 500 gr. kuru fasulyeyi ve tüm sosu iyice karıştırın. Lezzetler birbiriyle kaynaştıktan piyazınız servise hazır.



800 gr haşlanmış fasulye (2 kutu)
2 diş sarımsak
1,5 limonun suyu
1 adet ufak kırmızı soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil dolmalık biber
8 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
15 dal maydanoz
2 çay kaşığı karabiber
Tuz

 Yukarıdaki malzemeler 4-6 kişilik porsiyon için verilmiş miktarlardır.

  - Piyaz Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder