12 Ocak 2013 Cumartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi


Öncelikle unumuzu kabımıza koyuyoruz ve ortasında havuz oluşturuyoruz daha sonra ortasına yağımızı koyuyoruz.Daha sonra bir çay bardağı zeytin yapını, şekeri ,yoğurdumuzu, yumurtamızı kırıp ekliyoruz ve 1 paket kabartma tozunu ilave ediyoruz.Ve aroma katması için rendelenmiş limon kabuğu ilave edilmelidir.

Daha sonra bu karışımı yoğurmaya başlıyoruz hamurumuzu toplanmaya başlayana kadar yoğuruyoruz.Hamurumuzun toplanmaya başladığını anlamak için hamurumuzu parmağımız ile bastırıyoruz eğer içinde ezilip kalıyorsa hazır demektir.Önemli olan kullanılan tereyağının oda sıcaklığında olmasını dikkat edilmelidir.

Elmalı Kurabi'nin iç malzemeleri ;

3 iri elma (tatlı olması iyi olur)
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/3 su bardağı şeker



Elmalı Kurabi içinin yapılışı ;

İlk önce elmalarımızı soymakla başlıyoruz ve rendeliyoruz.Daha sonra elmalarımızı tavamızın içerisine koyuyoruz.Eğer elmanız çok tatlı değilse şeker miktarını arttırabilirsiniz.Şekerimizi ilave edip ocağa alıyoruz.Elmalarımız suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Daha sonra cevizimizi ve tarçınımızı ekleyip az karışırıp ocağımızı kapatıp soğutmak için başka bir kaba alıyoruz.

 


  - Elmalı Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder