11 Ocak 2013 Cuma

Patatesli Humus Tarifi


Patatesli humus nasıl hazırlanır, patatesli humus hazırlanışında hangi malzemeler kullanılır sizler için hazırladık.



Humus tarifi
Patateslerin kabuklarını soyarak kuşbaşı et iriliğinde doğrayın.Daha sonra bir tencereye bu patatesleri yerleştirip, üzerini kapatacak şekilde ılık su ekleyin.Tuzunu ekleyerek iyice haşlayın.Haşlanan patatesleri süzerek ve pürüzsüz hala gelinceye kadar çatal yardımı ile ezin.İçine dövülmüş sarımsakları ,tuz , kimyon ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.

Öte yandan tahini 1 çay bardağı ılık suyla iyice karıştırın ve patateslere ilave edip tekrar karıştırın. Şimdi de servis tabağına patatesli humusu yayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin ve kırmızı biberi serpeştirin. En sonunda salatalık turşusuyla süsleyerek servise sunun.

Malzemeler

6 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ılık su
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 adet salatalık turşusu
- Patatesli Humus Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder