12 Ocak 2013 Cumartesi

Karnıyarık Tarifi


Patlınacanı belki sevmeyebilirsiniz fakat bu karnıyarık yemeğini beğenmeyeceğim diye kesinlikle ön yargılı olmamanızı istiyorum.

4 adet patlıcan
300 gram kıyma
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
zeytinyağı
tuz



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patlıcanları çizgili – alaca soyup, tuzlu suyun içine koyarak bekletin
Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun.
Kavrulanlara kıymayı ilave edin.
Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu ekleyin.
Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.
Yarıklara kıymalı karışımı doldurun.
Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığınız domates dilimlerini koyun.
Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın.
Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.
- Karnıyarık Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder