10 Ocak 2013 Perşembe

Bulgur Pilavı Tarifi


Blogumuzda daha pilav tarifi ile birlikte olacağımızı söylemiştik.Bu hafta bulgur pilavı tarifiniz sizler için hazırladık.



 
Malzemeler :


1 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 adet orta boy domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 adet kesme şeker
1,5 su bardağı kaynar su
Tuz

Bir içerisine 1 yemek kaşığı terayağı koyarak eritin.Daha sonra rendelenmiş 1 adet soğanı ilave ederek bir süre kavurmaya devam edin.

Ardından rendelenmiş 3-4 adet domatesi ilave edip, 2-3 dakika çevirin.Daha sonra bir su bardağı yıkamış olduğumuz bulgurları ekleyerek, 1-2 kez karıştırın.1 buçuk su bardağı kaynar suyu 2 adet kesme şekeri ve tuzu da ilave ederek karıştırın kapağını kapatın.

Önce harlı ateşte, suyunu biraz çekince kısık ateşte pişirin.

Pilavınız piştiktan sonra ocaktan alıp, üzerini bir bezle sararak, 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Pilavınız demlendikten sonra kapağını açıp, bir kere karıştırarak, servis tabağına koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Bunlara dikkat etmekte yarar var...

Bulgur alırken tanelerinin iri olmasına özen gösterin. İçinde taş var ise mutlaka ayıklayın. Mevsiminde domates, değil ise salça kullanabilirsiniz.

- Bulgur Pilavı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder