10 Ocak 2013 Perşembe

Pilav Tarifi


Bir çok yemeğin olmazsa olmazıdır pilav , öğrencilerin memurların kısaca tüm gelir grubunun tercihidir.Fakat pilav yapmak veya pişirmenin bir usulu , püf noktaları vardır.



Pilav yapımı için gerekli olan malzemeler.

Malzemeler :

1 su bardağı pirinç ( baldo pirinç idealidir )
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı margarin( varsa terayağı pilava lezzet katar )
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon (Marketler tablet veya toz halinde bulabilirsiniz.)
1 çay bardağı dolusu haşlanmış nohut ( isteğe bağlı )

Hazırlanışı :

Varsa teflon tencere ve kapaklı olmasına dikkat ediniz.Margarinimizi kısık ateşte eritirken.Yıkamış olduğumuz ve suyu süzülmüş olan pirinçleri ekleyin 2-3 dakika gibi bir süre eriyen yağ ile birlikte kavurun.Bir taraftan iki bardak sıcak suyu bir kaba boşaltıp içerisine tavuk bulyonu atarak erimesini sağlayın.Daha sonra kavurduğumuz pirinçlerin üzerine eritmiş olduğumuz 2 bardak bulyonlu suyu ekleyin tuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.Önceliklike yüksek ateşte suyu çektikten sonra düşük ateşte pişirin.

Pilavın üzeri boncuk boncuk olmaya başladığında biraz alarak pirinçlerin yumuşamış olmasını kontrol edin. Yumuşadığında ateşi kapatarak 10 dakika civarı o şekilde bekletin.

Not: Eğer tavuk haşlamışsanız ve evde tavuk suyunuz varsa tavuk yerine 1 bardak tavuk suyu kullanabilir.Bu seferda 2 bardak olan sıcak suyu 1 bardağa düşürün.

Dikkat : Eğer evinizde haşlanmış nohut varsa pirinçlere suyu eklediğiniz aşamada pişmiş nohutlarıda ekleyebilirsiniz. Kesinlikle haşlanmamış nohut ilave etmeyiniz pişmez  :) - Pilav Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder