12 Ocak 2013 Cumartesi

Profiterol Tarifi


Dün arkadaşlarımızla vakit geçirdik dedim ya. onlar geliyorlar diye hemen aklıma profiterol yapmak geldi. Uzun zamandır yapıp bloguma da eklemek istiyordum.. Yiyen kişilerin bir tane daha bir tane daha dediği, hafif çok leziz profiterollerim oldu. :))) Tarif yıllardır yaptığım bir tarif. Şöyle:



Hamur için:

100 gr. tereyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
vanilya

İç kreması için:

2 Su Bardağı (500 ml) Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı

Çikolata Sosu için:

1 küçük paket krema
150 gr. Bitter çikolata

Hazırlanışı:

1- Suyu bir tencereye koyuyoruz. Isındığında margarini ve şekeri içine koyuyoruz eridiğinde içine 1 su bardağı unu ekliyoruz. Ve tencerenin içinde kısık ateşte pişiriyoruz. Hamuru soğuması için bir kenara alıyoruz.
2- Diğer taraftan iç kremasını hazırlıyoruz. Bir tencere içinde süt, yumurta sarısı, şeker, unu karıştırıp muhallebi haline getirmek için kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz. Yarım çay bardağı suyun içinde nişastayı açıp muhallebiye ekliyoruz.Koyulaştığında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
3- Hamur soğuduktan sonra teker teker yumrutaları hamura ekleyip yoğuruyoruz. Biraz vıcık vıcık oluyor ama hemen kendini topluyor hiç merak etmeyin. 3 yumurtayı da kattıktan sonra pürüzsüz bir hamur olunca krema torbasına veya poşetin ucunu delip sıkmak suretiyle tepsiye toplar sıkıyoruz. 150-160 derece yani orta hararetli ısılı fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırın kapağını açmayın.
4-  Fırından topları çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. SOğuğan topları ya dibinden delerek ya da ortadan ikiye keserek içine hazırladığımız kremadan dolduruyoruz. Kremayı bol bol doldurun lezzeti orada. :)
5- Üstü için bir sos tenceresinde kısık ateşte kremayı ısıtıyoruz. İnce kıydığımız çikolata parçalarını katıp ocağın altını kapatıyoruz. Kremanın soğukluyula çikolata eriyecek. Hazır olduğunda sosu servis tabağına dizdiğiniz topların üstüne döküyoruz. - Profiterol Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder