11 Ocak 2013 Cuma

Krep Tarifi


Sabah kahvaltılarınız için harika bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.Üzerine çikolata veya bal sürerek bu harika lezzete daha da lezzet katabiliriz.Krep hazırlanması çok pratik olan bir tarif olup oldukça da lezzetlidir.



 

Malzemeler

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı yağlı süt
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek İçin margarin yağ
Krep tavası :) Büyük ihtimal yoktur krep tavanız yok ise teflon tava kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Un, süt ve su ile topak topak kalmayacak şekilde iyi çırpın yumurtaları ilave edin bir süre daha çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavada 1 çay kaşığı margarin eritin tava iyice kızgınlaşmaya başladığı zaman  tavaya 1 kepçe hamuru döküp güzelce yayın(hamuru tavayı hareket ettirerek yayın kaşık kullanmayın). İki tarafını da çevirerek orta ateşte pişirin.

Güzel bir krep yapmak karışımından daha çok el becerisi ister. Yaptıkça eliniz daha da alışacaktır. Hamura şayet tuz koymaz iseniz reçel ve  çikolata sürerek te tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenler için içine peynir sarılması oldukça güzel bir tat verecektir.

Afiyet olsun. - Krep Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder