11 Ocak 2013 Cuma

Patates Püresi Tarifi


Şu patates püresini o kadar çok seviyorum ve bayılıyorum ki bana göre her yemeğin yanında kullanılabilir.Özellikle rosto ve sosis ile mükemmel bir uyum sağlıyor.

Açıkcası bana pratik gelen yöntem önce patatesleri soyar haşlarım daha sonra suyunu süzdükten sonra tenceresinde püre haline getirin.



Malzemeler:

1 kg haşlamalık patates
4 bardak süt - istediğiniz kıvama göre miktarı azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
2-3 yemek kaşığı tereyağı

tuz, karabiber.

Yapılışı:
1. Patatesler soyulur ve iri iri doğranır, tencerede üzerini çok az geçecek şekilde su ekler ve patatesler yumuşayana dek tuz ile kaynatılır.
2. Patatesler yumuşayınca suyu süzülür tereyağı ve süt eklenir.
3. İsteğe göre çatalla ezilir yada blendırdan geçirilip püre haline gitirilir.
4. Kendi zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendeside ekleyebilirsiniz.
5. Et ve tavuk yemeklerinin yanında az karabiberle süsleyip servis yapılır. - Patates Püresi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder