12 Ocak 2013 Cumartesi

İrmik Tatlısı Tarifi


Tarifler içerisinde en içten yazdığım ve hazırladığım bölüm tatlı tarifleri sayfası olduğunu açık yüreklilik ile söylemem gerekir.Verdiğim tariflerden sütlü tatlıları daha çok sevdiğim izlenimi çıkabilir, fakat yanılmasın. Her türlü tatlıyı, ayırt etmeden severim , ayrıca blog sayfafımızda en çok ziyaret edilen bölümde tatlılar sayfası olduğunu söylersek bu alanda daha başarılı olmam ve daha kaliteli tarifler sunmam gerektiğini kendime bir borç biliyorum.

Şimdi sizlere hafta sonu yaptığım sütlü İrmik tatlısının tarifini vereceğim.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER:

1 litre süt
1 su bardağı irmik (yada 9 yemek kaşığı)
1 su bardağı şeker (şekerli sevenler 1.5 yapabilir)
Şekerli vanilin
Bir yemek kaşığından az terayağı  (Lezzet veren ana unsur )
Tarçın
Kakao
Bisküvi

YAPILIŞI:
Süt, irmik, şeker, vanilini bir tencereye koyup kısık ateşte azar azar karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca tereyağını ve tarçını ekleyelim (ben üstünde değil içinde seviyorum tarçını). Ufak ufak fokurdamaya başlayınca altını kapatıp 1 dakika soğumaya bırakalım. Sütlü irmik tatlısın yarısını kaba koyup düzgünce yaydıktan sonra, kalan yarısını kakao ile karıştıralım. İyice çırpıp homojen bir şekilde dağılsın. Sütle ıslattığımız bisküvileri beyaz kısmın üstüne dizelim ve kakaolu kısmı yayalım. Soğuduktan sonra cam kabı ters çevirmek suretiyle servise hazırlayalım. Gene üstüne, tarçın ve kakao koyabiliriz.. - İrmik Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder