11 Ocak 2013 Cuma

Havuç Çorbası Tarifi


Blogumuzu diğer blog siteler gibi sadece kek ve pasta ağırlıklı tarifler olsun istemedik, ana yemekler ve çorbalarında önemli yer kapsaması gerekli olduğunu düşünüyorum.Bundan daha 5-6 yıl öncesine kadar en iyi yapabildiğim çorba sadece mercimek çorbası iken şuan hafızamdaki çorba tarifleri sayısı yirmiyi geçmiş durumdadır..
Sizlere aşağıda verdiğim ölçüler ile yapmanızı tavsiye ederim , unutmayın hiç bir zaman fazla malzeme çok iyi lezzet demek değildir, beğeneceğinizi düşünüyorum, soğan ve yağ ayarını kendiniz nasıl seviyorsanız o şekilde ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler

2 Adet (Orta Boy) Havuç
1 Adet (Orta Boy) Patates
1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
6 Su Bardağı Su
3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yapılışı

Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.
- Havuç Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder