14 Ocak 2013 Pazartesi

Poğaça Tarifi


Hamurun hazırlanışı: Bir su bardağı ılık suda bir paket (40 g) yaş maya bir tatlı kaşığı şekerle karıştırıyoruz ve 10 dakika bekletiyoruz (yani mayayı dinlendirmiş oluyoruz.).İki su bardağı ılık süt,bir su bardağı sıvı yağ, dört yemek kaşığı şeker ve bir tatlı kaşığı tuz, mayalı su kulak memesi kıvamında hamur elde edilinceye kadar unla karıştırıyoruz.

İç malzemesi: Maydonoz, kırmızı toz biber, kuru nane, peynir

Üzerine yumurta sarısı sürülür (kızarması için) ve susam dökülür. Beş dakika ısıtılmış fırında 170 derecede yirmi dakika pişirilir.
Poğaça tarifinden bir kaç kara paylaştım.





Aşağıdaki tariflerimizi de göz atabilirsiniz. Un kurabiyesi tarifi ve un helvası tarifi - Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder