10 Ocak 2013 Perşembe

Güllaç Tarifi


Benim en favori Ramazan tatlımdır güllaç...Son iki yıldır hiç denememiş olduğum güllaç son 2 Ramazan akşamları yemek masamızdan eksik olmuyor diyebilirim.

Geçen hafta iftara gelen misafirlerime yapmış olduğum güllaçtan bir kaç kare paylaşarak bu lezzetli tatlıyı nasıl hazırladığımı pratik ve kolay şekilde sizlerle paylaşmaya karar verdim...

Fakat diğer güllaçlardan daha iyi olsun daha lezzetli olsun istiyorsanız sizde sakızlı muhallebi kullanabilirsiniz...Sakızlı muhallebi tüm bim marketlerinden filan bulabilirsiniz rahatlıkla...Sakızlı muhallebim yok diyorsanız olsun yinede kullanmayabilirsiniz...

Acaba güllaç yapımı zor mu gibi soru sormak isteyen takipçilerimize bu cümlem..!

Yapımı çok kolay, fazla bir uğraş gerektirmiyor, üstelik çokta hafif. Her yönüyle Ramazan’a uygun ve Ramazan’a has bir tatlı… :)

Malzemeler:
- 1 paket güllaç ( 10-12 adet yaprak yeterlidir kalınlığı size kalmış)
- 2.5 lt süt ( Yarım yağlı tercih edin ağır olmaz )
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3 su bardağı toz şeker
- Üzerini süslemek için arzuya göre; nar, ceviz, antep fıstığı tozu, file fındık ve türevleri :)

Güllaç nasıl yapılır ?

2 litre süt ve şeker tencereye alınır,çok kaynar olmayacak şekilde ısıtılır.Süt çok aşırı sıcak olmamalı güllaç yaprakları hamur gibi olur.
Yarım litre süt ile sakızlı muhallebi pişirilir.
Dikdörtgen büyük boy borcama güllaç yapraklarını kırarak yerleştiriyoruz.üzerine kepçeyle süt gezdirilir.Her yaprakta aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Orta kısmına geldiğimizde sakızlı muhallebiyi yayıyoruz yaprakları dizmeye devam ediyoruz...aralarına ceviz koyabilirsiniz.
En son kalan süt güllacın üzerine gezdirilir.isterseniz kalan sütü dökmeden önce 1 yemek kaşığı gül suyu ilave edebilirsiniz.
Buz dolabında bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini malzemelerle süslenir...
Yaptığınız gün servis etmeyecekseniz üzerine streç çekmeyi unutmayın üst tabakası kuru ve sertleşir.

Afiyet olsun...

Aşağıda yapmış olduğum güllaçtan bir kaç kere yer alıyor...

 





  - Güllaç Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder