11 Ocak 2013 Cuma

Arnavut Ciğeri Tarifi


Bir çoğunuzun ismini duyduğunda bile ağzınızın sulandığını hisseder gibiyim.Hele birde üzerine limon sıkarak yanında söğüş şeklinde doğranmış soğanı bile birlikte vazgeçilmezimdir benim.Arnavut ciğeri hazırlamak için açıkça çok fazla bir malzemeye ihtiyaç duymuyoruz.

1 Kg dana ciğeri
4,5  adet  orta boy patates
Karabiber
Kırmızı biber
1 Su bardağı mısır unu
Tuz



 

Gelelim arnavut ciğeri nasıl yapılır?

Derin bir tavada ayçicek yağını kızartalım.Daha sonra küp şeklinde doğradığımız ve süzdüğümüz ciğeri bir kaba koyarak tuz , kırmızı biber, karabileri ekleyip mısır ununa bulayalım ve kızgın yağda kızartalım.Patatesleri küp küğ doğrayak aynı yağda kızartalım yanındada söğüş şeklinde maydonaz , roka ve soğan koyabilirsiniz.Limonuda unutmamak lazım :) - Arnavut Ciğeri Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder