12 Ocak 2013 Cumartesi

Köri Soslu Tavuk Tarifi


Bugünkü tarifimiz teyzemin bana önermiş olduğu.Aslında ismine bakıldığında zor bir yemek tarifi olarak gözükse de öyle olmadığını tüm içtenliğim ile söyleyebilirim.Yanında bir de pilav olunca iyi bir menü bile elde edebilirsiniz. Köri soslu tavuğu bir kaç kere hindi etiyle denemişliğim oldu açıkçası başarılır bir sonuç verdi.Çok lezzetli ve yapımı da bir o kadar pratik olduğu için ayda bir kaç kez yemek masamdan eksik etmez oldum.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelelim köri soslu tavuğumuzun yapımında kullanılan malzemeler ve yapılışına

Malzemeler:

500 gr tavuk göğüs eti
 1 su bardağı süt
 1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek  kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
1 çay kaşığı tereyağ
6 adet konserve mantar

Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz. - Köri Soslu Tavuk Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder