11 Ocak 2013 Cuma

Domates Soslu Gnocchi Tarifi


Bir İtalyan klasiklerinden ılan gnocchi nin makarnadan tek farkı hamurunun patatesli olmasıdır. Bu makarnanı hamurunu evde hazırlayabileceğimiz gibi, eğer zamanınız kısıtlıysa benim yaptığım gibi büyük marketlerden ( metro )hazır olarak alıp pratik ve değişik bir makarna pişirebilirsiniz.



Kullanılan Malzemeler

•  500 gr gnocchi
•    4 adet domates
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 soğan
•    1 kırmızı biber
•    1 diş sarımsak
•    Kekik
•    3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
•    Tuz
•    Karabiber

Yapılışı
1. Soğan ve biberi küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 2-3 dakika kavurun.
2. Sarımsağı rendeleyip ilave edin.
3. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ilave edin.
4. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
5. Gnocchileri makarna gibi tuzlu suda haşlayıp süzün ve domatesli karışıma ekleyin.
6. Fesleğen ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin.
7. Üzerine parmesan ve kekik serperek servis edin. - Domates Soslu Gnocchi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder