14 Ocak 2013 Pazartesi


Bu tarifimizde paylaştığımızın pişinin ege usulü pişiden farklı kılan, bu tarifimizde hamurun içerisine yumurta ve poğaça içi koymamızdır.Pişi hazırlarken hamuru güzel mayanlandırmanız iyi bir pişi için çok önemlidir.Herkesin mayaladığı hamur çok iyi maya tutmayabilir.
Malzemeler:

1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
1 fincan ılık su
1 kilo un
1 adet yumurta
Aldığı kadar su
Tuz

İçine:

1 kâse yarım yağlı beyaz peynir
1 avuç kadar çökelek
1/2 demet maydanoz

Yapılışı:
1. İlk olarak maya,toz şeker,1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 fincan ılık suyu karıştırın,kabarması için 10-15 dakika bekletmeye alın.
2. Bir kilo unu yoğurma kabın içerisine alın,ortasını açıp mayalı suyu dökün,yumurtamızı ilave edin.Kullanacak olduğumuz peynirin tuz oranına göre ilave edin.Yavaş yavaş ılık su ilave ederek ,ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini kapayarak mayalanmaya bırakın.
3. Mayalanmış olan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın, yağlı tezgah üzerinde açarak ortasına iç malzemeden koyun. Kapatıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Hamur bu aşamada da elinize yapışmaya devam edebilir ama un ilave etmeyin ki pişiler pamuk gibi olsun...

4. Kızgın yağa atarak her iki yüzünü iyice kızartın.
  -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder